DEZE WEBSHOP IS TER OVERNAME!

INTERESSE? VUL HET CONTACTFORMULIER IN

Voorkom schijnveiligheid en gebruik je mondkapje op de juiste manier

Het zou je niet ontgaan zijn dat het dragen van een mondkapje ondertussen verplicht is in openbare ruimtes. Dit komt omdat het in de praktijk toch vaak lastig is om de 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen bewaren en daar kan een mondkapje bij helpen. Het is echter wel ontzettend belangrijk dat je goed weet hoe je op de juiste manier gebruikmaakt van een mondkapje.

Mondkapjes verkeerd gebruiken brengen veel risico’s met zich mee

Verkeerd gebruik van mondkapjes kan verdere verspreiding veroorzaken en daarom vinden wij het ontzettend belangrijk dat jij goed weet waar je op moet letten. Hieronder volgt stapsgewijs de uitleg voor het wassen en gebruiken van een mondkapje.

Gebruikstips voor het wassen van het mondmasker:

Wassen op 60 graden

Was nieuwe en gebruikte mondkapjes in de wasmachine op 60 graden. Vanwege de verstelbare oorlussen raden wij aan om de mondkapjes in een waszak of kussensloop te plaatsen. Verwijder voor het wassen, indien aanwezig, het filter. Gooi gebruikte filters direct in een gesloten vuilnisbak en was daarna goed je handen met water en zeep.

Drogen en opbergen

Haal het mondkapje aan de oorlussen uit de wasmachine en hang deze op om te drogen. Vermijd het contact met het kapje, ook tijdens het drogen. Na het drogen is het van belang dat het schone mondkapje bewaard wordt in een schoon en afsluitbaar tasje of zakje.

Gebruikstips voor het dragen van het mondmasker:

Was je handen

Was je handig grondig met water en zeep voordat je het mondkapje gebruikt. Doe dat ook vóór en na het wisselen van een filter.

Plaats het filter (indien gewenst)

Indien gewenst schuif je het vervangbare 5-laags filter aan de binnenkant via de opening in het masker. Een filter is niet verplicht, maar helpt voor extra bescherming tegen bacteriën, pollen en fijnstof.

Zet het mondkapje op je gezicht

Gebruik de oorlussen om het mondkapje vast te pakken en over de oren te plaatsen. Het is erg belangrijk dat je het mondkapje niet aanraakt.

Verstel de oorlussen voor perfecte pasvorm

Zorg dat het masker zo goed mogelijk aansluit op je gezicht. Met de verstelbare oorlussen kan je het masker strakker of losser maken.

Draag het masker maximaal 4 uur

Draag een mondkapje maximaal 4 uur en vervang deze daarna met een schoon kapje. Zelfs als je het mondkapje even afdoet, kan je ditzelfde mondkapje niet meer gebruiken tot deze weer schoon is.

Berg het mondkapje veilig en gesloten op

Na gebruik is het belangrijk om je mondkapje veilig en gesloten op te bergen, tot je het kunt wassen. Stop vuile mondmaskers indien mogelijk in een stevige envelop of papieren zak (het virus leeft korter op karton dan op een glad oppervlak). Leg het vuile masker dus niet zomaar ergens neer.

Voor de meest actuele en betrouwbare informatie over corona, verwijzen we je door naar het RIVM.

Vragen?

Heb je vragen over het correct gebruiken van een mondkapje? Neem dan gerust contact met ons op en dan helpen we je graag verder.

Gebruik Gekleurde Mondkapjes

Vandaag nog jouw eigen unieke mondkapje kopen?

Onze gekleurde mondkapjes zijn er in allerlei varianten. Wil je bijvoorbeeld stoffen mondkapjes kopen, zoek je mondkapjes met printjes, of ben je als echte fashionista op zoek naar een mondkapje fashion? Wij hebben het allemaal en een mondkapje kopen doe je bij ons al voor de voordelige prijs vanaf €4,50. Met deze vrolijke, unieke en vooral comfortabele mondkapjes weet je zeker dat je deze hele Corona crisis goed kunt doorkomen. En zeg nou zelf, deze zijn toch veel leuker om te zien dan al die standaard witte of blauwe wegwerp-mondkapjes?

Add to cart

DEZE WEBSHOP IS TER OVERNAME!

Interesse? Vul dan het contactformulier in.